4 vinkkiä lajitteluun kotona

Olemme koonneet alle muutamia helppoja vinkkejä lajitteluun kotona. Lajittelu on myös hauska tehtävä lapsille esimerkiksi ruoanlaiton yhteydessä – ota kuitenkin huomioon mahdolliset terävät materiaalit.

  1. Tyhjennä ja huuhdo pakkaus tarvittaessa ennen lajittelua.
  2. Erottele eri materiaalit toisistaan, jos mahdollista. Esimerkiksi lasipurkin kansi on yleensä metallia ja menee metallikeräykseen, kun taas itse purkki lasikeräykseen. Jos pakkaus koostuu useista eri materiaaleista, joita ei helposti pysty erottelemaan, lajitellaan jäte painavimman osan mukaan – esimerkiksi kierrekorkillinen maitopurkki laitetaan kartonkikeräykseen vaikka korkki on muovia.
  3. Litistä pakkaukset mahdollisuuksien mukaan – näin säästät tilaa ja vaivaa.
  4. Jos sinulla on vain vähän tilaa keittiössä tai jätelaatikossa, voit myös hyvin kerätä kaikki kierrätettävät pakkaukset (kuten lasi, metalli, pahvi) yhteen säiliöön/pussiin ja lajitella roskat vasta kierrätyspisteellä/taloyhtiön roskispisteellä.

 

Näillä vinkeillä pääset hyvään alkuun lajittelussa! Muistathan, että pienilläkin teoilla voit vaikuttaa.

-Sanna

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää